Ātra un slinka torte bez cepšanas, kas gatava dažu minūšu laikā un vienmēr izdodas maiga un garda.
Ir reizes, kad deserts nepieciešams tiešām ātri – bez ilgas rosīšanās virtuvē, bez cepšanas un sarežģītiem rīkiem. Tieši šādos brīžos noder šī slinkā tortes recepte, kas pagatavojama dažu minūšu laikā no pavisam vienkāršām sastāvdaļām.
Šī torte ir maiga, krēmīga un patīkami salda. Tai nav nepieciešama cepeškrāsns, un arī mikseris nav obligāts – visu var samaisīt ar karoti vai lāpstiņu. Recepte vienmēr palīdz, kad laika ir maz, bet gribas iepriecināt sevi vai viesus ar ko gardu pie tējas vai kafijas.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Gatavošanas gaita soli pa solim
Krēma pagatavošana
Bļodā liek krēmsieru un biezpienu. Pievieno iebiezināto pienu un visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai, krēmīgai masai.
Ja vēlas, krēmu var viegli saputot ar mikseri, taču tas nav obligāti – masa lieliski sanāk arī, maisot ar lāpstiņu. Ja mājās nav krēmsiera vai biezpiena, tos var aizvietot ar apmēram 20 % skābo krējumu.
Tortes veidošana
Izvēlas piemērotu formu. Ja plānots torti izņemt no formas, to izklāj ar pārtikas plēvi krusteniski. Ja nē, torti var vēlāk sagriezt tieši formā.
Formas apakšu plānā kārtā apsmērē ar krēmu. Cepumus īsi iemērc pienā (nepārmitrina) un kārto vienā kārtā formā.
Cepumu kārtu pārsmērē ar krēmu un atkārto slāņošanu. Vidējā kārtā var izmantot cepumus ar šokolādi – tas piešķirs desertam interesantāku garšu.
Kopumā veido 3–5 cepumu kārtas, atkarībā no formas lieluma un vēlamā augstuma. Augšējo kārtu bagātīgi pārklāj ar krēmu.
Atpūtināšana un pasniegšana
Formu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai cepumi izmirkst un torte kļūst stingrāka. Pirms pasniegšanas torti izņem no formas un dekorē pēc patikas – visvienkāršāk to pārkaisīt ar rīvētu šokolādi. Sagriež porcijās un pasniedz. Torte sanāk mīksta, maiga un ļoti patīkama garšā.
Noderīgi padomi
Cepumus pienā mērcē ļoti īsi, lai tie nekļūtu pārāk mīksti.
Torte kļūst vēl gardāka, ja to atstāj ledusskapī uz nakti.
Var pievienot arī banānu, ogas vai riekstus starp kārtām.
Šī recepte ir lieliska arī bērnu ballītēm un neplānotiem ciemiņiem.
Precīzas sastāvdaļas
Pamatnei:
Cepumi (piemēram, “Selga”) – 400 g
Piens – ½ glāzes (cepumu mērcēšanai)
Krēmam:
Krēmsiers – 140 g
Biezpiens – 180 g
Iebiezinātais piens – ½ bundžas
Dekorēšanai:
Rīvēta šokolāde – pēc patikas













